Ερωτήσεις – Απαντήσεις 2018

Στη διάρκεια της εκπαίδευσης για οδηγούς της μεθόδου, τέλη 2018, τέθηκαν μερικές ερωτήσεις. Θα βρείτε παρακάτω τις απαντήσεις στις εξής ερωτήσεις:

1- Κατά πόσο μπορούμε να ζητήσουμε χρήματα γι’ αυτήν την εργασία;

2- Γίνεται πάντα θεραπεία;

Ερώτηση 1: Κατά πόσο μπορούμε να ζητήσουμε χρήματα γι’ αυτήν την εργασία;

Απάντηση 1: Για ένα χρόνο, για το πρώτο χρόνο της εκπαίδευσης, δεν ζητάς χρήματα, γιατί ίσως θα έπρεπε να πληρώσεις εσύ τους άλλους για τη χάρη που σου κάνουν να μπορείς να εκπαιδεύεσαι. Θα μπορούσες να τους πεις: «μου δίνεις 10 ευρώ γι’ αυτό που κάνω για σένα αλλά κι εγώ σου δίνω 10 ευρώ γι’ αυτό που κάνεις για μένα». Οπότε μηδενίζεται το ποσό. Καλά είναι να λεχθεί για να είναι σαφή τα πράγματα και από τη μια πλευρά, και από την άλλη, ώστε να μη νομίζει κανείς ότι παίρνει τσάμπα αυτό που παίρνει. Δεν το παίρνει τσάμπα. Δίνει και αυτός κάτι και είναι ουσιώδες αυτό που δίνει: σου δίνει τη δυνατότητα να εκπαιδεύεσαι. Είναι ουσιώδες και πρέπει να ξέρει ότι σου κάνει ένα δώρο, όπως κι εσύ του κάνεις ένα δώρο!

Το έχουμε πει και είναι γραμμένο ότι η ενέργεια της Μέλι Αν Τα στηρίζεται πάνω στο δώρο, οπότε είναι σημαντικό να λεχθεί ότι ο καθένας κάνει δώρο στον άλλον.

Για την συνέχεια τώρα, δηλαδή αν συνεχίζετε να το κάνετε πέρα από το πρώτο χρόνο:

Δώρο είπαμε. Αφήνετε τα χέρια σας ανοικτά και δίνετε. Δίνετε την προσοχή σας, δίνετε την αγάπη σας, δίνετε την γνώση σας, δίνετε την ενέργεια σας. Στο επίπεδο όπου δόθηκε αυτή η μέθοδος, συνεχίζετε να τη δώσετε. Αυτό σημαίνει ότι σε ενεργειακό επίπεδο δόθηκε και θα την δώσετε. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσετε ότι είστε συγχρόνως ενέργεια από τον ουρανό και ενέργεια από τη Γη, ενέργεια που δεν φαίνεται και ενέργεια ενσαρκωμένη που ζει σε τρισδιάστατο κόσμο. Εάν δεν έχετε καθόλου έξοδα για την εργασία που κάνετε, μπορείτε να ζητήσετε ελεύθερη προσφορά. Εάν έχετε έξοδα επειδή το κάνετε σε ειδικό χώρο, μπορείτε να ζητήσετε μια συμμετοχή γι’ αυτά τα έξοδα γιατί ζείτε πάνω στη Γη και χρειάζεται να αναγνωρίζετε και να τιμάτε τη Γη μέσα σας. Εμείς ως ενέργεια ερχόμαστε και μπαίνουμε σε σας ως γήινη ενσάρκωση. Μπορούμε να κάνουμε αυτήν την εργασία επειδή μας αφήνετε χώρο ως γήινη ενσάρκωση. Πρέπει να τιμάτε την μια πλευρά σας αλλά πρέπει να τιμάτε και την άλλη.

Αυτό που σας ζητάμε είναι, αυτό που θα ζητήσετε κάποτε, να είναι πάντα πολύ προσεγμένο ώστε να μην υπάρχει ποτέ εκμετάλλευση του άλλου, και το ποσό που θα ζητήσετε να αποφασιστεί με πλήρη σεβασμό για τον άλλον. Με λίγα λόγια, δεν πρέπει αυτό που θα ζητήσετε να καλύψει την ενέργεια του δώρου που κάνετε σε ενεργειακό επίπεδο. Θα το δείτε, ίσως 5 ή 10 ευρώ, αλλά θα πρέπει να μένει σε χαμηλό επίπεδο ώστε να είναι πάντα προσιτό. Έχετε να φροντίσετε το πλαίσιο στο οποίο δίνεται η εργασία αλλά παράλληλα να προσέξετε το γήινο κέρδος να μην επιτρέψει στο μικρό εγώ να μεγαλώσει και να ξεδιπλωθεί. Αυτό θα πρέπει να το προσέξετε.

Ερώτηση 2: Γίνεται πάντα θεραπεία;

Απάντηση 2: Είναι το μεγάλο θέμα κάθε θεραπευτή: κατά πόσο συνδέει –και το συνδέει πολύ συχνά- το αποτέλεσμα με το πόσο καλός θεραπευτής είναι. «Υπάρχει ίαση; Είμαι πάρα πολύ καλός θεραπευτής και καλός γενικά! Δεν υπάρχει ίαση; Δεν είμαι καλός!»

Είναι τόσο απλοϊκό αυτό το βλέμμα, τόσο απλοϊκό, δεν περιγράφεται το πόσο απλοϊκό είναι!!!

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες πάνω σ’ αυτό. Θα αγγίξουμε μερικά θέματα αλλά και πάλι αν θέλετε διευκρινήσεις πάνω στο ένα ή το άλλο θέμα, είμαστε στην διάθεση σας, μια και το όλο θέμα είναι πολύπλοκο από κάθε πλευρά. Μπορούμε να το πάρουμε από την πλευρά του θεραπευόμενου, μπορούμε να το πάρουμε από την πλευρά του θεραπευτή.

Ας αγγίξουμε πρώτα το θέμα του θεραπευτή. Το έχουμε πει: δεν είστε θεραπευτές. Είστε οδηγοί. Πόσο μεγάλη είναι η απαλλαγή του βάρους του θεραπευτή όταν σας λέμε ότι είστε οδηγοί, δεν λέγεται! Ο θεραπευτής, πάρα πολύ δύσκολα και με πολύ, πολύ βαθιά εργασία πάνω στον εαυτό του, βγαίνει απ’ αυτήν τη διττότητα: είμαι καλός θεραπευτής ή όχι, ανάλογα με το αποτέλεσμα της θεραπείας. Θέλει πολύ δουλειά και δεν είστε εδώ για να κάνετε αυτήν τη δουλειά! Δεν θα πάρουμε τον καθένα από σας σε προσωπική εποπτεία για να μάθετε να το κάνετε γιατί δεν είστε εδώ γι’ αυτό! Είστε εδώ για να οδηγήσετε, γι’ αυτό σας λέμε ότι είστε οδηγός και ότι κρατάτε ενέργειες. Κρατάτε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο εμείς ερχόμαστε και εργαζόμαστε με τον θεραπευόμενο. Μέσα στο πλαίσιο που εσείς κρατάτε, κι εκεί ανοίγουμε άλλο μεγάλο κεφάλαιο: είναι αναγκαία η τριάδα. Είμαστε εμείς, είναι ο θεραπευόμενος και είστε εσείς. Εσείς στην ουσία δεν κάνετε τίποτα αλλά κρατάτε το πλαίσιο και είναι ουσιώδες: κάνετε πολλά αλλά έχετε την αίσθηση ότι δεν κάνετε τίποτα. Όποιος κρατάει το πλαίσιο είναι πολύ ενεργητικός και απαραίτητος. Οπότε ναι, είστε οδηγός και όχι θεραπευτής.

Εμείς και ο θεραπευόμενος: θα θεραπευτεί ή όχι; Μπορεί στην στιγμή να θεραπευτεί, μπορεί και ποτέ. Κατ’ αρχήν εξαρτάται από το σχέδιο ζωής του, από το σχέδιο ζωής που έκανε με τον ανώτερο του Εαυτό. Τι αποφάσισε; Κατά πόσο αυτό που ζει του είναι απαραίτητο; Κατά πόσο έχει ακόμα και άλλα δεδομένα να καταλάβει; Μόνο εκείνος το ξέρει, όχι συνειδητά αλλά ασυνείδητα, και αν δεν είναι έτοιμος, αν δεν είναι στο σχέδιο ζωής, δεν θα δείτε κάποια αλλαγή. Πολύ συχνά, επειδή θα έρθει σε επαφή με το θείο μέσα του, θα έρθει σε επαφή με άλλες διαστάσεις του εαυτού του, θα ανοίξει πόρτες. Ανοίγοντας πόρτες, η κατάστασή του θα βελτιωθεί πολύ, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι θα υπάρχει ίαση. Θα υπάρχει όμως βελτίωση στο βαθμό όπου θα το επιτρέψει.

Άλλες φορές, επειδή είναι έτοιμος, επειδή το επιτρέπει και επειδή βουτάει βαθιά και το θέλει με όλα τα κύτταρα του σώματός του και όλη την ψυχή του, θα γίνει στην στιγμή και θα δείτε θαύματα. Εάν περιμένετε όμως θαύματα για να σκεφτείτε ότι είστε καλός, καλή, τότε θα στενοχωρηθείτε πολύ, επειδή αν αυτό περιμένετε σημαίνει ότι δεν δέχεστε την πορεία του καθενός. Δεν δέχεστε ότι ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Αν αυτός που έρχεται να σας δει, παρόλο που σας λέει «δεν το θέλω πια αυτό» αλλά ασυνείδητα τα πάντα μέσα του λένε «γραπώνομαι πάνω σ’ αυτό, δεν θέλω να το αφήσω με τίποτα», τότε δεν θα το αφήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνατε εσείς καλά αυτό που έρχεστε να κάνετε.

Βλέπετε, είναι πάρα πολύ σημαντικό, εσείς ως οδηγός, να μάθετε να κάνετε αυτό που μαθαίνει με πολύ κόπο κάθε θεραπευτής να κάνει: να πάρει μια μικρή απόσταση και να μπει στον σεβασμό του άλλου. «Έρχομαι για να σε καθοδηγήσω. Υπάρχει ένας δρόμος που ανοίγεται μπροστά σου, εγώ σου το δείχνω αλλά μετά εσύ κάνεις ότι θες. Το παίρνεις λίγο ή πολύ, το πας μέχρι τέρμα, είναι δικιά σου απόφαση και όχι δικιά μου». Αυτό λέγεται σεβασμός. Σεβασμός για την πορεία του καθενός, και δεν είναι εύκολο να μαθευτεί, καθόλου! Όταν μπαίνετε σε μια θεραπεία, πάντα θέλετε να πετυχαίνει, είναι πάρα πολύ δύσκολο να μάθετε να κάνετε ένα βήμα πίσω και να μπείτε στον σεβασμό για το δρόμο του άλλου. Ο δρόμος του άλλου μπορεί να είναι απλώς να χαίρεται που κάποιος ασχολείται μαζί του! Να χαίρεται που κάποιος τον κοιτάει και τον βλέπει ως ολόκληρο: σώμα-ψυχή-εαυτό, ενώ κανείς δεν το έχει κάνει μέχρι τότε. Δεν ξέρετε τι κινείται με αυτό που κάνετε, και δεν θα το ξέρετε ποτέ!

Κρατάτε τις ενέργειες. Αυτό σημαίνει: μπαίνω στην εμπιστοσύνη και στην συνεργασία. Δεν μπαίνετε στον έλεγχο. «Πάω να ελέγξω τι έγινε: πέτυχες, δεν πέτυχε;» Δεν είναι η δικιά σας δουλειά. Στην συνεργασία κρατάτε τις ενέργειες και εμείς με τον θεραπευόμενο πράττουμε. Εμείς και εκείνος ή εκείνη. Εσείς κρατάτε τις ενέργειες με σεβασμό. Ο ρόλος σας δεν είναι του ελεγκτή, δεν είναι ο ρόλος του καθηγητή, δεν είναι ο ρόλος του θεραπευτή. Είναι ο ρόλος του οδηγού. Όταν δεν ξέρετε τι να κάνετε, να αναρωτηθείτε πάντα: τι ρόλο έχω πάρει αυτήν την στιγμή: του καθηγητή, του θεραπευτή, του Δασκάλου; Νοιώθω ότι ξέρω περισσότερο απ’ αυτόν ή απλώς είμαι εδώ  για να δώσω ένα εργαλείο και να επιτρέψω σε κάποιον σε κάποιον να πάρει αυτό το εργαλείο και να το προχωρήσει. Αυτό να αναρωτιέστε: ποιο ρόλο έχετε υιοθετήσει. Όταν θα θυμηθείτε ότι ο ρόλος σας είναι ο ρόλος του οδηγού, όλα θα ξανά μπούνε στην σειρά: θα πάρετε μια μικρή απόσταση κι έτσι, και να πετυχαίνει ή όχι, δεν θα σας αφορά!!!… Βέβαια θα χαρείτε αν δείτε αποτελέσματα αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χαρείτε επίσης ακόμα και αν δεν δείτε, γιατί υπάρχουν πολλά αποτελέσματα που δεν θα φανούν. Δεν ξέρετε ποτέ ποιο δρόμο παίρνει κάθε ψυχή. Απλώς εσείς μπαίνετε στην συνεργασία σας με μας και ακολουθείτε τη διαδικασία. Τίποτα άλλο, και όλα είναι καλά.

Είναι πολύ σημαντικό σε αυτό, ο καθένας να μένει στην θέση του. Τι θα γινόταν αν ο θεραπευόμενος ήθελε να κρατάει τις ενέργειες και αν εσείς θέλατε να πάρετε την θέση του; Ή αν εμείς μπαίναμε να κρατάμε τις ενέργειες, τότε ποιος θα ερχόταν να δουλέψει με τον θεραπευόμενο; Εσείς;» Ένα μεγάλο μπέρδεμα θα γινόταν! Ο καθένας στην θέση του. Είμαστε όλοι εδώ για να μεγαλώνει ο θεραπευόμενος. Μην το ξεχάσετε ποτέ! Είναι ο στόχος.

Και έτσι είναι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: